Модератори: da_ra, marina popova, rockmama

pinchpinch написа:Относно вредата според една мед.сестра: децата ставали "лигави" или както аз си го обяснявам по-бавно стават самостоятелни психологически. В смисъл до 3г има някаква физиологическа потребност, а след това, ако се продължи, дали ще представлява психологическа вредност?

Sedna написа:Междувременно ето ви линк, в който се твърди, че продължителното кърмене не води до псих. проблеми.
При това без да си давам никакъв зор да търся задълбочено.:
http://www.vegfamily.com/babies-and-tod ... nfancy.htm
The AAP statement goes on to say that “there is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychological or developmental harm from breastfeeding into the third year of life and longer.”
Т.е.: "Американската педиатрична академия по-нататък твърди, че "няма горна граница за кърменето и липсват данни за вреди в психологическото и общото развитие на детето при кърмене до третата година и след това."
da_ra написа:. Все пак в природата животните дават на "малките си" да бозаят, макар че последните са стигнали почти техния ръст и на мен никак не ми е странно като ги гледам по Дискавъри.
klaris написа:da_ra написа:. Все пак в природата животните дават на "малките си" да бозаят, макар че последните са стигнали почти техния ръст и на мен никак не ми е странно като ги гледам по Дискавъри.
Бозайниците кърмят, докато на малките им не им поникнат зъбки, с които вече причиняват болка при сукането. От този момент, малките колкото и да искат, майката не дава, а даже и ги гони.

rockmama написа:Ми и аз не разбирам защо жгените държат да кърмят до 5г![]()
И на теб последният пост не ти разбрахНо не всеки е завършил образувание в областта на кърменето Просто сме чели тук таме и сме работили с деца тук таме.Но какво ли е съвременната жена без да разбира другата жена, че има потребност да кърми до 5г.Повярвай ми няма здравословно нищо след първата година.След първат агодина епросто за удоволствие и на двете страни.защото детето неможе да издържи само и единствено на кърма и да е в перфектно здраве.
Нали въпросът е до кога аз смята до две години не повече.![]()
За себе си лично не ме умилява гледката на ходещо кърмаче, макар че моето е ходещо.Не ми е толкова кеф да кърмя, колкото вече досадно и изнервящо.

Назад към Кърмене, хранене и захранване
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта